Belföld

Elégedettebb a nép Orbánék menekültpolitikájával, mint a kormányzásával

Elégedett lehet a kormány, és nem is csoda: bejön a bevándorlós csodafegyver, örül a nép a cselekvésnek. Még mindig a Fidesz nyerné a választásokat, de Budapesten már népszerűbb a baloldal.

Csökken azon pártok száma, amiknek van esélyük a parlamentbe jutási küszöb közelébe kerülni, valamint még mindig szakadéknyi a távolság a kormányzó Fidesz-KDNP és a többi párt támogatottsága között – derül ki a Republikon Intézet kutatásából. Lássuk, hogy állnak a pártok a pártválasztó szavazók között:

  1. Fidesz-KDNP – 49%,
  2. Jobbik – 22%,
  3. MSZP – 19%,
  4. LMP – 4%,
  5. DK – 4%,
  6. Együtt – 2%.

A megkérdezettek 57 százaléka szerint jól kezelte a kormány a menekültválságot, 19 százalék szerint meg nem. Ebben a kérdésben jóval pozitívabb a lakosság a Fidesz-kormány felé, mint az általános megítélés, így érthető, hogy erre épít az állami propaganda.

Megkérdezték, hogy milyen kormányt szeretnének a választók a jövőben. 25 százalék a Fideszt mondta potenciális kormánypártnak, 18 százalék baloldali kormányt részesítene előnyben, a Jobbik valamivel 17 százalék alatt teljesít ebben. Ez településenként is különbözik: Budapesten egy balos kormány álma vezet, a vidéki városokban már a Fidesz a nyerő, de a községekben Orbán Viktorék visznek mindent.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik