Belföld

Üveggel dobálták és leütötték a rokkant férfit a rablók

Galambot és kacsát loptak a kamaszok egy jánoshalmi tanyáról.

Cserép- és üvegdarabokkal dobált, fadarabbal fejbe ütött és kirabolt egy rokkantnyugdíjas férfit három jánoshalmi kamasz.

Az ügyészség arról tájékoztatott, hogy a 14, 15 és 16 éves fiúk még két héttel ezelőtt határozták el, hogy egy tanyáról ellopnak valamit. Február 21-én bementek az 57 éves férfi ingatlanára, fűrészt, fejszét és fém hordót vittek el. Ezután azt is kitalálták, hogy galambot és kacsát lopnak a tanyáról. Visszatértek, az ott élő, nehezen mozgó férfit felszólították, hogy adjon nekik kacsát és adja oda a talicskáját, hogy fát is tudjanak vinni. A sértett ennek nem tett eleget, ekkor elkezdték dobálni. Végül úgy tudták megszerezni, amit akartak, hogy egyikük egy fadarabbal tarkón ütötte a férfit, aki a földre rogyott.

Ezek után még egyszer visszatértek a tanyára, hogy vizet, kést és öngyújtót szerezzenek a kacsa és a galamb megfőzéséhez. A sértett ezt már szó nélkül odaadta nekik. Nem sokkal később hazaért a sértett egyik rokona, aki elkergette a támadókat.

A 4500 forint összegű kár a szárnyasok kivételével megtérült – közölte az ügyészség. A vádlottak jelenleg szabadlábon védekeznek, csoportosan elkövetett rablás bűntettével vádolják őket, „a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik