Belföld

Ne hagyd már kint a babád, elkelhet a télikabát!

2016 meghozhatja rögtön az első havazást, bár az egész ország sajnos nem örülhet a hópelyheknek. Maradnak akkor a kemény hajnali fagyok.

Üdvözöljük a Tél fedélzetén, eddig tartott az őszies december, mostantól kezdve csak mínuszokat fogunk látni, legalábbis ha ránézünk az Időkép előrejelzésére. Per pillanat nyugaton 2 fok és köd, a Dunától keletre akár -4 fokos fagy és derült idő van, de szélvédett völgyekben már most lehet -10 fok. Nappal -1-3 fok lehet és napsütés.

A trend a következő napokban is folytatódik, csak ennél hidegebben. Szilveszter napján hajnalban -5 és -10 fok, sőt északkeleten akár -13 fok is lehet, nappali is csak -2-1 fokot mér a hőmérő. Ismét sütni fog a nap hét ágra, viszont közben felhők tornyosulnak a Duántúl fölé, ahol havazhat, fehér lehet a szilveszter.

Újév napjára is -10 fokos átlaggal virradunk, délután -3-0 fok várható. Szombaton délen-délnyugaton lehet némi hószállingózás, máshol sütni fog a nap és erős lehet a keleti szél. Hajnalban maradnak a kemény fagyok, nappal -4-0 fok lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik