Belföld

Sütni fog a nap, meleg lesz, tessen kiélvezni!

Fagy (Array)
Fagy (Array)
Vége a decemberi ősznek, közeleg a januári tél. Lesz minden a héten, mint a búcsúban: szél, napsütés, kemény fagy havazás.

Mostanra félhivatalos ténnyé vált, hogy a december a 4. őszi hónapunk, viszont a decembernek mindjárt vége, be is állít a tél. Az Időkép előrejelzése szerint kedden reggel kellemesen csípős, -3-1 fok között hőmérsékletre ébredhetünk, napközben pedig akár 2-8 fokos kánikula is lehet.

Betoppan a sarkvidéki hideg az északkeleti széllel, így Szabolcsban és Borsodban, majd máshol is kitisztul a levegő, kifújja a ködöt és párát a szél. Hidegfronti hatás is várható, miközben a délnyugati csücsök kivételével mindenhol kisüt a nap.

Szerdán nyugaton is feldereng a napkorong, keleten erős marad a szél. Hideg éjszakák és hideg nappalok jönnek, napközben sem lesz fagypont fölötti a hőmérséklet. Szerdán reggel átlag -4 fok, nappal 0 fok lehet, míg szilveszter reggelén -6, nappalán -1 fok.

Ezen az utolsó 2015-ös napon ragyogó napsütés lesz, de estére csípni kezd a fagy, 2016 első reggelén akár -10 fok is lehet. Nappal se lesz 1 foknál melegebb, majd vasárnapra növekszik meg a hőmérséklet és

JÖN A HÓ!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik