Belföld

Sűrít a BKK, melegítenek a zsebesek

Kocsi bezár, utastérben semmi ne maradjon, különben dupla lehet a sírás.

A közelgő mindenszentek és halottak napja miatt sűrűbben közlekednek a temetőket érintő járatok Budapesten, és rendkívüli járatok is indulnak. Így vasárnap és jövő hétfőn a főbb vonalakon elvileg felére csökken a várakozási idő.

Az Új köztemető felé a 28-as és a 37-es villamos mellett a Keleti pályaudvarról a 28B villamos, Kőbánya-Kispestről pedig a 68B busz is elérhető, gyakrabban közlekedik a 3-as villamos, a 95-ös és a 195-ös busz. A sírkert autóval csak a Maglódi út és a Felsőcsatári út felől közelíthető meg, a Jászberényi út felől érkezőket elterelik. Parkolni kizárólag a temetőn belül lehet, de ezért most nem kell fizetni.

A Farkasréti temető felé az 59-es villamos, a 8-as és az 53-as busz is sűrűbben jár, megállási tilalom lesz érvényben a Hegyalja úton, a Németvölgyi úton és az Érdi úton.

Az Óbudai temetőt érintő 160-as, 260-as, 260A, 118-as és 218-as busz sűrűbben közlekedik, rendkívüli járat indul 218B jelzéssel a Szentlélek tér és az óbudai autóbuszgarázs között.

Agyon azért ne aggódjuk magunkat, ugyanis a kritikus pontokon rendőrök, polgárőrök, biztonságiak irányítják a forgalmat.

És még egy: mivel az előttünk álló két-három nap az autófeltörőknek és a zsebeseknek kiemelt munkanap, parkolás után tessék bezárni a kocsit, az utastérben semmi ne maradjon, aztán kéz a táskán. Ja, és ha odahaza van riasztó, arra a pár órára is tessék bepötyögni a kódot, míg kiviszik a krizantémot elhalt szeretteiknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik