Belföld

Kisüthet a nap október 23-án

Az átvonuló ciklon hidegfrontja mögött kedden napközben már szárazabb levegő áramlik fölénk. Kedden lassan mindenütt eláll az eső, és lehet, hogy a nemzeti ünnepre is érdemes programot szervezni a szabadban.

Kedden eleinte túlnyomóan borult idő lesz, majd késő délután nyugat felől már felszakadozik a felhőzet. Kezdetben még többfelé lehet eső, zápor,

a késő délelőtti óráktól viszont előbb délen, majd másutt is fokozatosan megszűnik a csapadék, legkésőbb északkeleten áll el az eső.

Az északnyugati szél többfelé megerősödik, a Dunántúl északi felén néhol viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13szerda

Szerdán a változóan felhős ég mellett hosszabb-rövidebb időre mindenütt kisüt a nap, a több felhő a Dunántúlon valószínű. Kisebb eső helyenként még lehet. A Dunántúlon néhol megerősödik az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul, a szélvédett részeken talajmenti fagyra is számítani lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 15 fok között valószínű. fok között alakul. Késő estére 6 és 11 fok közé hűl le a levegő.

Csütörtökön a többórás napsütés mellett lesznek időnként felhős időszakok is, csapadék már nem valószínű. Az északi szél elsősorban a Dunántúlon lesz élénk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul, talajmenti fagy is valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 15 fok között várható.

Pénteken, október 23-án változóan felhős, főként a Dunántúl szélvédett délnyugati részén kezdetben foltokban ködös idő várható, de néhány órára szinte mindenütt kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. Az északi országrészben megélénkül, a Kisalföld térségében meg is erősödik a nyugati szél, északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1, 7 fok között várható, több helyen talajmenti fagy is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12, 17 fok között várható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik