Belföld

Nem semmi menekülő útvonalat talált a tokaji autófeltörő

A férfi Bodrogot átúszva próbált egérutat nyerni.

A folyóból “halászták ki” a rendőrök azt a 28 éves fiatalembert, aki Tokajban, a szüreti fesztivál alatt kilenc autót tört fel. A többszörös visszaeső múlt szombaton, ittasan vágott neki a portyának: bottal és betondarabbal betörte a kiszemelt kocsik ablakit, míg tulajdonosaik a rendezvényen szórakoztak. Két járműben még a gyújtáskapcsoló alsó borítását is letépte, és szétszakította a kábeleket. Pénzt és autórádiót zsákmányolt – vagyis csak zsákmányolt volna, két járókelő ugyanis kiszúrta “akciózás” közben.

A tolvaj menekülőre fogta, nem is akárhogy: először lement a Bodrog partjára, majd elbújt a bozótosban, ám amikor megérkeztek a rendőrök, belevetette magát a vízbe és átúszott a túlpartra. Később úgy döntött, visszaevickél. Pechére a rendőrök ekkor már kajakkal a vizet pásztázták, így “menet közben” elkapták.

A fiatalembert előállították, és lopás illetve rongálás vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Gyorsított eljárásban már bíróság elé is állt: két és fél év fegyházat kapott. Az ítélet jogerős – tájékoztatott csütörtökön a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik