Belföld

Lányokat molesztálhatott a kalauz – Az ügyészség szerint nagyon keveset kapott

Súlyosításért fellebbezett az ügyészség a lányokat szexuálisan zaklató kalauz ügyében – közölte a Heves Megyei Főügyészség szerdán.  Végrehajtandó börtönbüntetés, továbbá mellékbüntetések kiszabása – ezt szeretnék másodfokon elérni.

A férfit folytatólagosan elkövetett személyi szabadság megsértése és kétrendbeli tettleges becsületsértés vétségében találta bűnösnek a bíróság szeptemberben, amiért felfüggesztett szabadságvesztést kapott. A vád szerint a jegyvizsgáló 2013 nyarán a Füzesabony és Szihalom között, egy személyvonaton két kamaszlányt molesztált.

Az ügyészség emlékeztetett: a bíróság – az ügyészi indítvánnyal egyezően – azt állapította meg, hogy a kalauz szexuális indíttatásból zaklatott, nem csupán szóban,  testileg is. Az ügyészség álláspontja az, hogy az elkövetett bűncselekmények miatt kiszabott, négy évi próbaidőre felfüggesztett két év börtönbüntetés  nem elegendő a törvényben megfogalmazott” büntetési célok eléréséhez”, vagyis ahhoz, hogy az a társadalom védelme érdekében bárkit visszatartson a hasonló bűncselekmények elkövetésétől.

Mint írják, a a vádlott foglalkozása alapvető normáit megszegve, halmazatban követte el a terhére rótt bűncselekményeket, melyek közül a legsúlyosabb önmagában is öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Úgy vélik, a férfinak – az úgynevezett középmértéket alapul véve – több mint négy év börtönt kellett volna kapnia, a korábbi büntetés túl enyhe és nincs visszatartó ereje.

Az ügy másodfokon folytatódik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik