Közélet

Három lányt zaklatott a perverz kalauz

Kalauz (kalauz)
Kalauz (kalauz)

A férfi ellen vádat emelt az ügyészség, így hamarosan bíróság előtt kell felelnie tetteiért.

Vádat emelt a Füzesabonyi Járási Ügyészség a lányokat molesztáló kalauz ellen – tájékoztatott a Heves Megyei Főügyészség csütörtökön. Már biztos, hogy a férfinak tizennyolcadik életévét be nem töltött sértett sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértése, szemérem elleni erőszak, valamint tettleges becsületsértés miatt kell bíróság elé állnia. A vád szerint a férfi három lányt zaklatott.

Egy napon két lány

Az ügy nyár elején robbant ki, körülbelül két héttel azután, hogy a jegykezelő egy napon belül két lányt is zaklatott. Első áldozatával – egy mindössze 14 éves lánnyal – június 6-án kora délután, Szihalom és Füzesabony állomások között kezdett ki, miközben épp szolgálatot teljesített. A 48 éves férfi megpróbált közeledni hozzá, majd egyre erőszakosabb lett: nem engedte leszállni, megfogta a kezeit és az ülések között az ablakhoz nyomta. A gyereknek végül sikerült kiszabadulnia a szorításából, a vagon közlekedőfolyosójára szaladt majd az első adandó alkalommal elhagyta a szerelvényt.

A vádlott még ugyanezen a napon lecsapott. Délután a Szihalomra tartó vonaton dolgozott, ahol ismét kinézett magának egy fiatal lányt. Mellé ült, és miközben az egyik kezével szorosan átölelte, a másikkal melleit és a nemi szervét is megfogta. A fiatal nem hagyta magát, ez volt a szerencse: határozott fellépésének köszönhetően a jegykezelő letett szándékáról.

Megfogta a fenekét, megjegyzéseket tett

Azt korábban is sejteni lehetett, hogy a kalauz több lánnyal is erőszakoskodhatott, a korábbi hírek négy lehetséges áldozatról szóltak. Az ügyészség közleményéből azonban kiderül, három ügy miatt kell bíróság elé állnia. A harmadik – pontosabban az első, amelyről eddig nem tudtunk – május 27-én történt, ugyancsak a Füzesabony és Szihalom között közlekedő vonaton.  A fiatal lány a jegykezelő mellett haladt el, a férfi pedig megfogta a fenekét, majd egészen addig tolakodó megjegyzésekkel, szexuális utalásokkal bombázta, míg kiszemeltje le nem szállt.

A kalauz – ha bűnösnek találja a bíróság –  kettőtől tíz évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik