Belföld

Kihasználták a magányos asszonyt, és mindenéből kiforgatták

Bíróság elé állhat hamarosan Hajdú-Biharban egy pár, akik éveken át kihasználtak egy idős, magányos asszonyt, hogy elszedjék a pénzét. Csalás miatt emeltek vádat ellenük.

A megyei főügyészség szerdai tájékoztatása szerint az élettársak 2011-től először kisebb összegeket, élelmiszert, háztartási eszközöket kértek kölcsön idős szomszédjuktól. A bizalmába férkőztek és azzal hitegették, hogy eladják a házukat, abból pedig kifizetik majd adósságukat.

Az asszony 2012 januárjában több mint 460 ezer forint személyi kölcsönt vett fel, hogy segítsen nekik. A pár ebből 96 ezret adott csak vissza, a többit felélték, törleszteni pedig nem voltak hajlandóak. Abban állapodtak meg ugyanis, hogy havonta csaknem 42 ezer forintot adnak neki. Három hónap múlva, 2012 áprilisában az idős nő ismét kölcsönt vett fel, 100 ezer forintot, a csalóknak 3100 forintot kellett volna visszaadniuk hetente. Mindössze kétszer fizettek, a többit elköltötték.

A kölcsönök mellett 2014 májusáig csaknem 480 ezer forintot szedtek még ki szomszédjukból, aki egyébként rendszeresen segítette őket élelmiszerrel is. Az évek alatt több mint 1 millió 400 ezer forint készpénzt és értéket szereztek tőle. Fizetni nem akartak, az ingatlant pedig, amelynek eladásával hitegették, már 2011-ben értékesítették 700 ezer forintért.

A páros valamivel több, mint 100 ezer forintot adott csak vissza, vagyis az asszony kára meghaladja az 1 millió 300 ezer forintot. Ez azóta sem térült meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik