Belföld

Börtönőrök gyakorolják a cölöpverést a határzárnál

gyoda (Array)
gyoda (Array)

Gyakorlati tapasztalatokat szereznek cölöpverésből az ideiglenes határzár építésénél a büntetés-végrehajtás dolgozói - írta meg a Délmagyar.

A büntetés-végrehajtás pólójában dolgoznak cölöpverő gépeken emberek az ideiglenes biztonsági határzár építésénél Mórahalomnál – számol be a Délmagyar.

Emlékeztetnek: a határzár legtöbb elemét a dunaújvárosi acélszerkezeti kft.-hez közeli pálhalmai fegyintézetben készítik a fogvatartottak, három műszakban. A BVOP a portállal közölte: “A büntetés-végrehajtás az ideiglenes biztonsági határzár építésének megkezdésével egyidejűleg megkezdte a személyi állományból olyanoknak a képzését, akik képesek és alkalmasak lehetnek a cölöpverő gépek kezelésére.” Az elméleti és gyakorlati képzés befejeztével a börtönőrök gyakorolnak, “hogy később szükség esetén önálló munkavégzéssel is bekapcsolódhassanak az ideiglenes biztonsági határzár építésébe”.

A gyorsépítésű drótakadállyal párhuzamosan fut egy 3 méter magas kerítés. A Délmagyar értesülései szerint Ásotthalom és Mórahalom között négy cölöpöző gép dolgozik az oszlopok elhelyezésén, míg Tiszaszigetnél három munkagéppel dolgoznak. Előbbi helyszínen 5-6 kilométer kerítésoszlopot helyeztek el, utóbbi helyszínen 1,5 kilométert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik