Belföld

Határzár: időre elkészül a kerítés

határzár (Array)
határzár (Array)

Mórahalmon tartott „munkaértekezletet" Hende Csaba és Pintér Sándor.

Semmi nem hátráltatja a magyar államhatár augusztus 31-ig műszaki rendszerrel történő lezárását – közölte a Belügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium vasárnap az MTI-vel.

A tárcák közös nyilatkozatában az áll, hogy Hende Csaba honvédelmi miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter vasárnap Mórahalmon tartott munkaértekezletet a Műszaki Rendszer (MR) és az Ideiglenes Biztonsági Határzár (IBH) építésével összefüggő kérdésekről, valamint tájékozódtak az építkezés állapotáról.

A munkaértekezlet első részén Mórahalom polgármestere beszámolt arról, hogy a helyi lakosság akaratával, szándékával megegyező mindaz, ami történik, az érintett önkormányzatok, a lakosság a beruházás lebonyolítása során együttműködik a Magyar Honvédséggel és a rendőrséggel.

Nógrádi Zoltán tájékoztatta a résztvevőket arról is, hogy tapasztalják a már megépült műszaki rendszer terelő hatását, továbbá az illegális bevándorlók agresszivitásának, passzív ellenállásának növekedését – tették hozzá.

Nincs akadály

A munkaértekezlet második részében Hende Csaba és Pintér Sándor jelentéseket hallgatott meg az Országos Rendőr-főkapitányság, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága és a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság jelen lévő parancsnoki állományától.

“A jelentések alapján a honvédelmi és a belügyminiszter megállapították: az építési tevékenység a korábban meghatározott határidőknek megfelelően történik, a magyar államhatár augusztus 31-ig műszaki rendszerrel történő lezárását semmi nem hátráltatja” – olvasható a közleményben.

Pintér Sándor kiemelte: az egyszemélyi parancsnokok kijelölése jelentősen hozzájárult valamennyi forrás, eszköz, erő hatékony és gazdaságos felhasználásához.

Hende Csaba arról tájékoztatott, hogy a Magyar Honvédség végrehajtásra kijelölt alakulatainak állományából létrehozott munkacsoportok a szélsőséges időjárási viszonyok – a korábbi nagy meleg és a mostani sok csapadék – mellett is a terveknek megfelelően haladnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik