Belföld

Őrület lesz a hosszú hétvégén

Budapest megtelt. Még neszeszert sem lehet leejteni!

Egész hónapban szinte fullon pörögnek a budapesti szállodák, az augusztus huszadikai hétvégén pedig a tömegtől nemhogy egy bőröndöt, még neszeszert sem lehet leejteni a csillogó recepciók márványpadlójára.

Örüljünk együtt, hogy a tűzijáték estéjére szinte valamennyi vacsoraprogramra elfogytak a helyek a fővárosi éttermekben, s a dunai kirándulóhajók is megteltek arra az éjszakára.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének főtitkára arról mesélt a Napi Gazdaságnak, hogy a korábbi évekhez képest jelentősen megugrott a külföldi turisták érdeklődése Magyarország iránt a “magasabb színvonalú hotelekben éppúgy, ahogy a középkategóriás szálláshelyeken”.

Kovács István elárultaa, hogy a július és az augusztus a korábbi években nem számított jelentősnek a budapesti idegenforgalomban, a belföldiek főként a vidéki turizmust erősítették, míg a külföldiek is inkább a vízparti nyaralóhelyeket választottak. Ez idén markáns változást mutat, ugyanis a főszezonban a budapesti szállodák nyolcvanöt százalékos kihasználtsággal működnek.

Illusztrációként csak azért sem egy Lánchíd-fotót teszünk ide. (Hanem Barabás Miklós Lánchídját, annak is alapkőletételét.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik