Belföld

Pokoli jól keres Balog Zoltán fotósa

balog zoltán (Array)
balog zoltán (Array)

Bruttó 660 ezer forintért fotózhatja Bartos Gyula az Emmi vezérkarát, ami 160 ezres emelés a tavalyi díjazáshoz képest.

Emberi erőforrásaink minisztere, Balog Zoltán nemcsak tehetséges énekes, hanem ért a pénzosztáshoz is: az Mno.hu cikke szerint a fotósa, Bartos Gyula havi max. 80 óra fotózásért bruttó 660 ezer forintot kap. Ez emelkedés, hisz tavaly még csak havi 500 ezret keresett.

Őt egyébként hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárásban választották ki még júliusban. A minisztérium életét dokumentálja, eseményeket fotóz, a miniszter és államtitkárai képeit készíti el. Átlag havi húsz eseményen kell részt vennie, ezek egyenként kb. 2 munkaórát jelentenek. Havi egy, legfeljebb öt egész napos esemény is beeshet, ilyenkor napi nyolc órát kell dolgoznia Bartosnak.

 

Az Emmi rövidítésű minisztérium közölte az Mno-val, hogy mivel 25 millió forint alatti becsült értékű beszerzésről van szó, ezért lehetett hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzést kiírni. Bartos azért nyert, mert az övé volt a legalacsonyabb árajánlat.

Az egyenlőség kedvéért megemlíti a lap, hogy az elmúltnyolcév kormányai is alkalmaztak hivatalos fotóst Déri Miklós személyében. Cége 2004-2010 között bruttó 60 millió forintot keresett Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon fényképészeként. Felemlegetik, hogy 2010-ben az Országház pincéjében előkerült egy csomó CD és DVD olyan fotókkal, amiken pl. Gyurcsány haját nyírják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik