Belföld

Zombor államtitkár védelmet ígért a fekete ruhás ápolónőnek

Zombor Gábor, az Emmi államtitkára megígérte, hogy segít Sándor Máriának, ha nyilvános kiállása miatt felelősségre vonják. Eljött a védelem ideje, etikai vizsgálat indult.

Sándor Mária, a fekete ruhás ápolónőként ismertté vált egészségügyi dolgozó volt az ATV-n futó Egyenes beszéd vendége. Az egészségügyben uralkodó tarthatatlan állapotok és az egészségügyi dolgozók sanyarú helyzete miatt mozgalmat indító Sándor Mária a tévéműsorban arról beszélt: Zombor Gábor, az Emmi államtitkára védelmet ígért neki arra az esetre, ha nyilvános szereplései miatt támadások érnék.

Pontosan ezt történt az ápolónővel: a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara etikai eljárást kezdeményezett az aktivista nővér ellen. Szabó Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének jogásza a műsorban elmondta: az eljárás végződhet megróvással, figyelmeztetéssel, időlegesen felfüggeszthetik a kamarai tagságot vagy – amennyiben a cselekményre többször is sor kerül – a kamarából is kizárhatják a vétkest.

Az ápolónő hozzátette: az eljárás megindításáról szóló értesítés kézhezvétele után meg is tették Zombor Gábor felé a szükséges lépéseket, hogy segítségét igénybe vegyék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik