Belföld

Gőgös Zoltán: “Soha semmilyen bűncselekményt nem követtem el”

Gőgös Zoltán (Array)
Gőgös Zoltán (Array)

A volt szocialista államtitkár jogi lépéseket tesz a Földművelésügyi Minisztériummal (FM) szemben, amely másfél milliárdos vagyonzárt kért Gőgösre.

A Fidesz-kormány hazugságokkal akarja elterelni a figyelmet, arról, hogy most éppen az állami földvagyon ellopására készül, ezért mindenkit próbálnak besározni, aki ez ellen fellép – kezdi közelményét Gőgös László, az MSZP politikusa.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk: az FM különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt fordult a bírósághoz június végén a Gőgös nevével összefüggésbe hozott Magyarországi Leader Közhasznú Egyesület ügyében. A lap szerint az egyesület a volt szocialista képviselő államtitkárságának idején jutott soron kívül félmilliárd forinthoz, ami Gőgös Zoltán közreműködésével történt meg.

A Napi Gazdaság értesülésére reagálva Gőgös közölte: “Soha semmilyen bűncselekményt nem követtem el. Ezt még a hírt közreadó újság is elismeri, amikor a cikk végén mellékesen megjegyzi, hogy a nyomozó főügyészség az említett ügyben ismeretlen tettes ellen folytatott nyomozást bűncselekmény hiányában lezárta.”

A szocialista politikus a minisztériumon, illetve mindenkin, aki ennek ellenkezőjét állítja vagy sugallja, polgári peres úton vesz elégtételt. Hozzátette: az ő vagyonnyilatkozata “a fideszes vezetőkkel ellentétben pontos”, 2008 után összesen egy gépkocsit vásárolt 1,9 millió forintért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik