Belföld

A nyomtatóval hadakozik Habonyék új médiacége

habony (Array)
habony (Array)

Gondok akadtak a szkennelés során, a nyomtató rosszul húzta be azokat az oldalakat, ezzel indokolták a Habony érdekeltségébe tartozó cégnél, hogy miért hiányos az alapításhoz leadott dokumentum.

Nagyon kapkodhattak a Fidesznél a médiacég alapításakor, a VS.hu szerint, ezért adtak le hiányos dokumentumokat a Modern Media Group Befektetési és Vagyonkezelő Zrt. létrehozásánál. A Habonyék képviseletében eljáró ügyvéd a fővárosi cégbíróságnál április 9-én nyújtotta be a kérelmet, ezen a napon pedig meg is tartották a Modern Media Groupnál az alakuló ülést. Itt elfogadták a társaság alapszabályát, de később kiderült, hogy a dokumentumba több hiba is csúszott.

A hiányosságokat Habonyék is észrevették, néhány nappal később önkéntesen adtak be hiánypótlást, csatolták az illetékbefizetésről szóló igazolást és javítottak egy elírást is. A hibát „sajátos technikai mulasztással” magyarázták a cégnél.

A cégbíróság az április 14-i végzésében mindezek ellenére elutasította a bejegyzést, több dolgot is hiányoltak, az alapító okiratban például elírták, hogy Habony mekkora összeget utalt át a cégnek. Egy nullát elírtak, egymillió helyett százezret írtak. A hiánypótlás szerint javították a dolgokat, de akkor meg a Habonyra vonatkozó személyes adatok maradtak ki, holott ő az egyik tulajdonosa a cégnek. A dokumentumban pedig a 6.1-es pont után egyből a 8.1-es következik.

Április 15-én újra nekifutott a bejegyzésnek a Modern Media Group, ekkor már mindent csatoltak, de szokatlan megjegyzéssel álltak elő. Azt írták, hogy számítástechnikai problémáik voltak, de gondjuk akadt a szkenneléssel is.

„Előzőleg összehúzta az oldalakat az adagoló a behúzás alkalmával, ezért hiányzott a 6.1–6.3 oldalakat tartalmazó oldalpéldány” – írták kérelmükben.

A lap szerette volna megtudni a társaság nevében eljáró ügyvédi irodától is, hogy mi történt, de a megkeresésre egyelőre nem ragáltak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik