Belföld

Bejegyezték Habony médiacégét

Habony-Arpad-a-vilagurben(960x640).jpg (habony árpád)
Habony-Arpad-a-vilagurben(960x640).jpg (habony árpád)

Bayer Zsolttal és Torkos Matilddal támadhat az új jobbos médiabirodalom.

Eldőlt, hogy Habony lesz az új Simicska – így tálalja a Válasz.hu, hogy múlt csütörtökön megalapították a Modern Media Group Befektetési és Vagyonkezelő Zrt.-t, ami az új jobboldali sajtóbirodalom központi cége lesz. Az egyik, 50 százalékos tulajdonos Habony Árpád miniszterelnöki főtanácsadó, a másik Győri Tibor, aki az előző ciklusban a Miniszterelnökség jogi ügyekért felelős vezetője volt.

Az új cég székhelye Óbudán, a Perc utcában van, pont ott, ahol jelenleg a Napi Gazdaság működik. A társaság vezérigazgatója az a Keresztesi Péter, aki most még a Napi Gazdaság ügyvezetője. Korábban már sok értesülés szólt arról, hogy az üzleti napilapból ellen-Magyar Nemzetet hoznak létre a Magyar Nemzet éléről távozott Liszkay Gáborral, bár a múlt héten a belső információk szerint a lapnál dolgozók is csak találgatnak a változásokról, még az is felmerült, hogy az egészből semmi nem lesz végül.

A Heti Válasz értesülése szerint az új közéleti napilapot Liszkay a Habony-féle cégtől függetlenül építhetné fel, a Modern Media Grouphoz egy közéleti véleményportál tartozhat majd Via.hu néven, továbbá egy ingyenes bulvárhetilap, ami a Helyi Téma helyére lép, esetleg egy rádió, valamint egy üzleti hírportál, ami a Napi Gazdaság jelenlegi stábját foglalkoztatná tovább.

A Via.hu szerkesztői közt felbukkanhat a Magyar Nemzettől korábban elbocsátott Torkos Matild, vendégszerzőként pedig Bayer Zsolt munkájára is számítanak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik