Belföld

A köztévé szerint én nagyon félek a szerelemtől

A héten ráadásul feszültség lesz a munkahelyemen, amit a családom is megérez. Nagyon rossz kedvem lett az MTVA-horoszkóptól.

Oké. Ez most a mi hibánk. Nem figyeltünk eléggé. Ekézzük – szerintünk még mindig jogosan – az új köztévét, ám még azt sem vettük észre, hogy horoszkópja is van az “adófizetői pénzekkel és az erőforrásokkal” szándéka szerint “felelősen gazdálkodó” közmédiának. Nem két napja, vagy egy hete, hanem tíz éve. Igaz, a legkorábbi bejegyzés február közepi. Más sem vette észre egyébként – tudjuk, nem mentség -, a propeller.hu is csak most szúrta ki, gyorsan meg is kérdezték őket, hogy is van az, hogy a nemzeti, elvileg obketív és a társadalmi hasznosságot szem előtt tartó közmédiába beleférnek az olyan mondatok, mint hogy “a Kos nehezen rázódik vissza munkájába, az Oroszlán kellemes hétnek néz elébe, a Nyilast családi gondok nyomasztják”.

Az MTVA legendásan pökhendi sajtóosztályának válasza megint példaértékű: először is örülnek, hogy “kérdésüket a húsvéti ünneplés megszakítva teszik fel”, másodszor is ez az olvasottság miatt kell, hiszen a hirado.hu olvasótábora “nagyon sokrétű és érdeklődésű emberekből tevődik össze”, és szerintük – figyelem! “mindenkinek hite szerint való, hogy abból mennyit fogad el, mennyit tart hitelesnek”. Ez utóbbi váratlanul őszinte mondat, engem legalábbis megnyugtat, hogy nem kell elhinnem Németh “Sok Mindent Kellett Elhallgatniuk” Balázs minden szavát.

Magán a horoszkópon egyébként van még mit csiszolni, én rák vagyok, gyorsan megnéztem, mi vár rám ma, illetve a héten. Nem örülök: megtudtam például, hogy “a csalódás óta”, ami ezek szerint ért, “túlzottan visszahúzódó, és elutasító vagyok az ellenkező neműekkel szemben”, pedig nagyon vágynék én már a szerelemre, csak nem merek “kiszabadulni az elefántcsont tornyomból”. (A helyesírási és nyelvhelyességi hibákat  meghagytam.) Ami a hetemet illeti: kisebb munkahelyi nézeteltérések keserítik majd a napjaimat, emiatt visszahúzódóbbá válok, amit a családom is észrevesz.

Nagyon rossz kedvem lett. Lehet, hogy szólnom kéne, hogy mégsem megyek szabira, túl kéne esni ezeken a nézeteltéréseken, ha már erre a hétre lett nekem megírva. Kicsit féltem a még nem is létező családomat, illetve lehet, hogy szólnom kéne a barátnőmnek, hogy elutasító vagyok az ellenkező neműekkel szemben. Fontos ilyenkor az őszinteség.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik