Belföld

Kész Zoltán troll akar lenni

Kész Zoltán troll (Kész Zoltán, troll)
Kész Zoltán troll (Kész Zoltán, troll)

A szocialisták nélkül nem nyert volna, de fél tucat feleséggel kellett megtalálnia a kompromisszumot a kampányban – mondta a veszprémi választás győztese.

Igaza van Tóbiás József MSZP-elnöknek, amikor azt mondja: a szocialista párt nélkül nem nyert volna – ezt mondta Kész Zoltán, a múlt vasárnapi veszprémi időközi választás győztese a Heteknek. „Ettől nem lettem szocialista, sem DK-s, sem liberális, sem a helyi Lokálpatrióta Egyesület tagja” – tette hozzá az új képviselő. Nem szerelmesek akartak lenni egymásba, csak együttműködni. Pártember nem nyert volna – fejtegette Kész, aki szerint a házasságban az ember megtanulja a kompromisszumkeresés lényegét, neki pedig fél tucat „feleséggel” kellett egyeztetni a kampányban.

Arra a felvetésre, hogy függetlenként elég magányos lesz a parlamentben, Kész azt mondta: hamar társakra fog lelni olyan hekkerként, aki széttrollkodja a hatalom otrombaságait. Szerinte a veszprémiek pontosan tudják, hogy rövid távon nem kifizetődő nagyszájú ellenzékit küldeni a parlamentben, mert nyilván nem tud annyi pénzt odavinni, mint Navracsics Tibor. Ugyanakkor olyan voksot adtak le, ami hosszabb távon reményt ad egy normális ország felépítéséhez – véli.

Kész ebben az interjúban is kiállt amellett – az egyébként nyilvánvalóan megcáfolt – véleménye mellett, hogy Schiffer András együttműködhetett a fideszesekkel, amikor egy olyan étteremben látták, ahol a kormánypárt aktivistái is jelen voltak. „Ha én egy olyan ellenzéki párt tapasztalt vezetője vagyok, aki sok kritikát kénytelen elszenvedni pártja állítólagos Fidesz-közelisége miatt, akkor jobban vigyázok, kivel ebédelek az időközi választás napján” – mondta az új képviselő, aki most is csak azt tudta hajtogatni, hogy Schiffer és Kubatov Gábor fideszes pártigazgató is ugyanabban az étteremben tartózkodott, más részleteket nem fejtett ki az interjúban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik