Belföld

Perel a színművészeti visszalépett kancellárja

Papp Csilla szerint Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetői jogszerűtlen döntéseket hoztak vele szemben, politikai és személyes támadás is érte.

A kancelllári kinevezéstől visszalépett vezető szerint az egyetem idén január 2-án, egy szabálytalanul összehívott szenátusi ülésen jogszerűtlen döntést hozott, amely szöges ellentétben állt a felsőoktatási törvénnyel. Ennek a döntésnek a következményeképpen a rektor, jogszerűtlenül, nem létesített vele munkaviszonyt. A jogszerűtlen döntés visszavonására felszólító államtitkári leveleket a rektora és a szenátus figyelmen kívül hagyta – írja közleményében.

Bírósághoz fordul

Az egyetem etikai bizottsága, szerinte egy újabb szabálytalan lépéssel, állásfoglalást hozott a kancellári tisztségre való alkalmasságáról. Őt az etikai bizottság ülésére meg sem hívták, így természetesen meg sem hallgatták- Szerinte azt az alapvető tényt is figyelmen kívül hagyták, hogy az etikai bizottság kizárólag az egyetemmel hallgatói, oktatói, vagy más munkajogviszonyban álló személyekkel kapcsolatban hozhat döntéseket.

A január 12-i szenátusi ülésen aztán olyan személyes és politikai támadások érték, amelyek során a szenátus egyes tagjai a családját és kiskorú gyerekeit is szóba hozták. A pályázatát visszavonó döntését ezek után hozta meg.

„A jogszerűtlen egyetemi döntések, illetve a rólam valótlanságokat állító sajtótermékek ellen bírósághoz fordulok.” –írja Papp Csilla.

Nem presszionálták a visszamondásra

A Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora múlt csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt arról: tudomása szerint senki nem presszionálta Papp Csillát, az eredetileg nyertes kancellárt a poszttól való visszalépésre.

M. Tóth Géza bejelentése előtt egy nappal az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem kancellári tisztségének betöltésére vonatkozó pályázatot elnyerő Papp Csilla arról tájékoztatta a tárcát, – mint a kancellári pályázat kiíróját -, hogy visszalép kancellári tisztségének betöltésétől.

Döntése indokaként az egyetemen a személyével kapcsolatban kialakult hangulatot, a vele szemben folytatott méltatlan és jogszerűtlen eljárást, valamint a személyét és a családját ért támadásokat jelölte meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik