Belföld

Bánó András bocsánatot kért Osztolykántól

Világnézetében nincs helye rasszizmusnak. Irtózik a kirekesztés, a megbélyegzés és a gyűlöletbeszéd minden formájától - írta a műsorvezető.

“Az Osztolykán Ágnessel folytatott beszélgetésünk elején egy rossz kérdést tettem fel, amivel az ő,
és még sokak értékrendjét, társadalmi normáit bántottam. Világnézetemben nincs helye rasszizmusnak. Irtózom a kirekesztés, a megbélyegzés és a gyűlöletbeszéd minden formájától. Ezért fontos nekem, hogy Osztolykán Ágnestől és mindenkitől, akit sértett kérdésfeltevésem, elnézést kérjek” – írta Bánó András műsorvezető közleményében. 

Bánó mellett az ATV is közleményt adott ki,melyben a csatorna azt íra: az ATV mély sajnálatát fejezi ki az Egyenes Beszéd szerdai adásában Osztolykán Ágnessel folytatott beszélgetés során történtek miatt.

Mint írják: biztosak benne, hogy az Egyenes Beszédet aznap vezető Bánó András szavai mögött nem volt rosszindulat, megbélyegző vagy megszégyenítő szándék, nyilvánvaló, hogy a Felsőzsolcán történtekkel kapcsolatban feltett kérdése alkalmas volt Osztolykán Ágnes és a roma honfitársak megbélyegzésére és megszégyenítésére.

“Az ATV élesen elítéli a rasszizmus, a faji alapú kirekesztés és megszégyenítés minden formáját, és mély sajnálatát fejezi ki a történtek miatt Osztolykán Ágnes, a magyarországi roma közösség és minden nézője felé” – olvasható a közleményben.

Bánó András a szerdai Egyenes Beszédben a hétfői felsőzsolcai csoportos garázdaság ügyében a következő kérdést intézte Osztolykán Ágnes, LMP-s főpolgármesterhelyettes-jelölthöz: “Segít nekem megérteni azt a cigány lélektant, amely arra megy, hogy történik egy baleset, ahol meg se nézik, hogy valójában mi is a baja ennek a – feltehetően véletlenül elsodort – kisfiúnak, de máris készek voltak majdhogynem megölni azt, aki ezt a balesetet okozta? Hogy ennyire nem gondolkoznak ezek az emberek és ennyire indulatosak?”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik