Belföld

Tarlós a baloldali választókat is szívesen képviseli

New York olyan nagyváros, ami működik és érvényesül benne a szabadság és a rend – véli Tarlós István, aki a város korábbi polgármesterére, Rudolph Giulianira szeretne hasonlítani. Azt mondta, szeretne több jogosítványt, hogy rend lehessen a fővárosban, szeretne vétójogot, hogy „ésszerűtlen őrültségeket” megakadályozhasson, de nem akart konkrét példát említeni arra, hogy mit akadályozott volna meg, ha lett volna rá jogosultsága.

Tarlós azt mondta, hogy nem tud arról, hogy a Városliget átépítése ne tetszene az embereknek, szerinte baromság az is, hogy nőni fog a terület beépítettsége. A kritikákat ostoba kormánypropagandának nevezte, szerinte korábban azért volt dühöngés, mert nem épült semmi, most pedig azért, mert épülnek dolgok. A Népliget megújulását viszont nem tudja megígérni, mert a négyes metró minden forrást elvitt.

Ha az új metróvonalat nem sikerül gazdaságosan fenntarthatóvá tenni, attól még nem valószínű, hogy az EU visszakéri a 180 milliárdos támogatást. Inkább annak áll fenn veszélye, hogy a jövőbeni támogatásokból tartanak vissza – véli a főpolgármester.

A hármas metrót 2016-ra lehet balesetmentessé tenni a sínek cseréjével és a szerelvények felújításával. Az új szerelvények 35 milliárd forinttal többe kerülnének a felújításnál, új beszerzésre azonban nincs lehetőség. A felújítás nem jobb megoldás, de még mindig jobb, mintha nem csinálnának semmit – mondta Tarlós.

Kitért arra is, hogy „kénytelen elvállalni a baloldali választók képviseletét”, ugyanis nincs baloldali jelölt. Tarlós nem hiszi, hogy bárki, aki szemben áll a kormánnyal, többet lenne képes elérni, mint ő, aki 25 éve szövetségben dolgozik velük.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik