Belföld

Ferenc pápa levelet írt Áder Jánosnak

Ferenc pápa levélben üdvözölte a köztársasági elnököt és Magyarország minden állampolgárát az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából - tájékoztatta az MTI-t hétfőn a Köztársasági Elnöki Hivatal.

“Szívélyes üdvözletemet küldöm Excellenciádnak és Magyarország minden szeretett állampolgárának abból az örömteli alkalomból, hogy Szent István védnöksége alatt most lesz nemzeti ünnepük. A Mindenható Isten szerető gondviselésébe ajánlva a nemzetet, imádkozom azért, hogy minden magyar továbbra is egy igazságra, az igazságosságra és az egységre épülő társadalom megteremtését segítse elő” – írta az egyházfő.

(Mindent, amit tudni akar augusztus 20-ról, itt találja!)

A twittelő pápa

Ferenc pápa, bár nem az az őrült felhasználó, de időnként velős, magvas gondolatokat közöl a twitter csatornáján. Ezek közül válogattunk párat, nem is feltétlenül csak feketeöves katolikusoknak:

1, „Milyen csodás is lenne, ha a nap végeztével így fordulnánk egymáshoz: mai s végrehajtottam egy jócselekedetet!”

2, „Boldogságot keresni az anyagi dolgokban egyenes út a boldogtalansághoz!”

3, „Azt akarjuk, hogy konfliktusoktól és megosztottságoktól szabdalt világunkban törjön ki a béke!”

4, „Nem tudunk nyugodtan aludni , amíg a világban gyerekek halnak éhen, az idősek pedig orvosi segítség nélkül tengődnek!”

5, „Mind agyagkorsók vagyunk: szegényesek és törékenyek vagyunk, de mégis, legbelül kincseket rejtünk!”

De a napi politikai eseményekről is olvashatunk a pápa angol nyelvű oldalán (is, több nyelven is olvashatók a pápai gondolatok). A pápa igen népszerű, most épp 4,37 millió követője van (az angol csatornának), de Katy Perry 55 millió követőjétől még el van maradva…

Azért kijár neki a megszólítás: twittelendő atyám!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik