Belföld

Hivatalosan is elkezdték megtörni a Fideszt

Falus Ferenc főpolgármester-jelölt mellett 14 budapesti kerületben közösen támogat polgármesterjelölteket az Együtt-PM, az MSZP és a Demokratikus Koalíció (DK). A három párt vezető politikusai megállapodást nem írtak alá, de megnevezték a közösen támogatott polgármesterjelölteket. A XIII. kerületben nem tudtak megállapodni, így ott az Együtt-PM fontolgatja, hogy saját embert indít a szocialista Tóth Józseffel szemben.

 

Molnár Zsolt, a DK alelnöke hangsúlyozta, hogy végre bejelenthetik: Tarlóst és a Fideszt fővárosban legyőző együttműködés összejött. Nehéz tanulási folyamat volt, mert három egyenrangú, közel azonos támogatottságú párt fogott össze, de óriási sikert értek el. Az esélyesek magabiztosságával indulnak – tudósított az ATV.hu.

Szigetvári Viktor, az Együtt-PM ügyvezető társelnöke közölte, 14 kerületben közös polgármester-jelöltet indítanak, de önállóan is indulnak több kerületben. Kunhalmi Ágnes az MSZP budapesti elnöke kifejtette, hogy kemény kompromisszumot követően megteremtődött a Fidesz leváltásának lehetősége Budapesten. „Boldog vagyok, hogy kemény munkát követően nagy bölcsességet mutatva létrejött az új többség. És a Fidesz által emelt akadályt megugrották, ami nagy siker” – mondta.

Na, akkor mi is elkezdjük!

Rögtön a startvonalnál kinyilváníthatja véleményét:

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik