Belföld

Bond Béla miatt plakátoltak Jobbik-irodákra

Kétnyelvű - magyar és orosz - "Oroszország kirendeltsége" feliratot ragasztott a Jobbik egyik budai irodájára az Együtt-PM két aktivistája arra utalva, hogy a szövetség szerint a Jobbik nem a magyar nemzeti érdekeket képviseli.

Szigetvári Viktor, a szövetség társelnöke a helyszínen újságírók előtt azt mondta, országszerte számos, a “magyar nemzeti érdekkel ellentétesen politizáló, magyar gúnyába, piros fehér zöldbe hazug módon önmagát bugyoláló” jobbikos képviselő irodájára fognak hasonló lapot ragasztani.

Forrás: Facebook

Kijelentette: a nyílt információk alapján is egyértelmű, hogy a Jobbik energiapolitikai és nemzetbiztonsági kérdésekben sem a magyar nemzet érdekeit képviseli. Utalt arra, hogy Kovács Béla EP-képviselő részt vett a krími népszavazás “hazug ellenőrzésében”, Vona Gábor pártelnök pedig a közelmúltban “a senki által legitimnek nem tekintett”, kelet-ukrajnai, “manipulatív, hazug népszavazást” legitimnek tartotta.

Gulyás József, az Együtt-PM elnökségi tagja azt mondta, a Jobbik kapcsán nemcsak Kovács Béla ügyéről, hanem más nemzetbiztonsági kockázatokról is beszélni kell. Emlékeztetett arra, hogy Staudt Gábor országgyűlési képviselő 2010-ben “nem ment át egy nemzetbiztonsági átvilágításon”.

Közölte, az Együtt-PM indokoltnak tartja, hogy ne csak a nemzetbiztonsági, illetve a honvédelmi, hanem a külügyi bizottság tagjai is essenek át nemzetbiztonsági ellenőrzésen. Olyan törvénymódosításokat kezdeményeznek, amelyek alapján ki lehet szűrni a “meglévő kockázati tényezőket” – mondta, hozzátéve: meggyőződése szerint “több találat is van a Jobbiknál”.

Azt is elmondta, hogy példátlannak és a titkosszolgálatok működésének szempontjából kifejezetten károsnak tartja a Magyar Nemzet cikkét, amelyik szerint Kovács Béla a KGB egykori, most is aktívan tevékenykedő ügynökével osztott meg információkat. Szerinte egy ilyen információ nem feltétlenül az Alkotmányvédelmi Hivatalból vagy az Információs Hivatalból jut ki, annak forrása lehet egy politikus vagy akár a Belügyminisztérium is. Gulyás József hangsúlyozta, hogy bűncselekményről van szó, így az esetet ki kell vizsgálni.

Orbán menekül

Arról, hogy a Népszabadság szerdai cikke szerint Orbán Viktor miniszterelnök 2017-ben elfogadhatja a köztársasági elnöki jelölést, Szigetvári Viktor azt mondta, hogy a kormányfő nem erre kapott felhatalmazást. Orbán Viktor program nélkül nyerte meg a választást, jó lenne, ha az ország gondjait rakná rendbe és nem elmenekülne ezek elől a problémák elől – értékelte. Hozzátette: a Fidesz arra nem kapott legitim felhatalmazást a választáson, hogy alkotmányos átalakításokkal egy prezidenciális köztársaság irányába mozdítsa el az országot. “Innentől kezdve ezt politikailag illegitimnek tekinteném” – közölte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik