Belföld

Rogán Antal nem lesz miniszter

Korábban biztosra vehettük, hogy az V. kerületi polgármester váltja Németh Lászlónét a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium élén, a Népszabadság most mégis arról ír, kilencven százalék, hogy marad frakcióvezető, erről tájékoztatta a lapot a párt elnökségi tagja. De nincs még minden veszve, lehet, hogy majd később mégis kap miniszteri bársonyszéket.

Nem a vagyonnyilatkozat miatt

Azt azonban cáfolták a lap forrásai, hogy a döntés hátterében a többször is módosított vagyonnyilatkozata állna, mint mondták, a miniszterelnök bizalma nem ingott meg a frakcióvezetőben, ezt demonstrálták azzal is, hogy a választások éjszakáján Rogán és felesége is ott állhattak Orbán mellett a győzelmi pódiumon.

A 117 fős kormánypárti frakció irányítása és vezetése, ami nem kis feladat, nem jelent kisebb kihívást, mint egy miniszteri poszt – így az egyik befolyásos fideszes politikus. „Tónira – ha most végül frakcióvezető lenne is –, a ciklus közepén, egy kormányátalakítás apropóján, még várhat miniszteri bársonyszék. És addig sem kopik” – így azért nincs minden veszve, de az mindenképpen Simicska Lajos befolyását mutatná, ha maradna Németh Lászlóné a fejlesztési miniszter, írta korábban a hvg.hu.

Ez volt a nagy hiba?

„Ha azt mondod Lajos bácsinak, hogy hajrá, Fradi, veszek neked egy csokit!” Rogán Antal a választás előtt beszállt a focikampányba, és ez lett belőle

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik