Belföld

Letették az új sportcsarnok alapkövét

Az ötmilliárdos komplexumban decemberben már bajnokságot is rendeznek.

Az arénába – mely a Magvassy csarnok mellé épül – 5000 néző fér majd be, és novemberi átadása után az első nagy esemény a decemberi női kézilabda Európa-bajnokság lesz.

„A győriek régóta vártak a csarnokra, hiszen így még többen élvezhetik majd kézilabdázóink Bajnokok Ligája szerepléseit. Európa- és világbajnokságok helyszíne lehet Győr, és tovább erősödhet az utánpótlás is” – fogalmazott Borkai Zsolt polgármester.

Hozzátette: csaknem ötmilliárd forintot biztosított az állam az építkezésre.

Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár azt emelte ki, hogy Győr a sportok városa, a helyi klubok nem csupán a várost, de Magyarországot is több nagy sikerrel örvendeztették meg, ezért a megyeszékhely megérdemli ezt a beruházást.

Látta már a látványterveket?

Görbicz Anita elmondta: nagyon örül a csapat, hogy a jövőben még nagyobb nézősereg előtt léphetnek pályára, s jelezte, már alig várja, hogy a decemberi Európa-bajnokságon játszhasson az új arénában.

Simon Csaba, a Győr Projekt kft. ügyvezetője elmondta, hogy január 8-án megkezdték a munkát, hamarosan elkezdődik a szerkezetépítés. Május végére várhatóan belekezdhetnek a különböző szakipari munkákba.

Látványos szitaszövet borítás és mozgatható nézőtér

Az új aréna befogadóképessége változtatható lesz. Az 5500 ülőhelynek csak egy részét szerelik be fixen, a többit úgy alakítják ki, hogy a lelátó alá betolható legyen. A csarnok küzdőterét három pályára lehet majd osztani, így a Magvassyt is beleértve egyszerre négy edzést lehet tartani.

Az épület külseje úgynevezett szitaszövet borítást kap, mely megvilágítva nagyon látványos lesz. Az új létesítmény nemcsak a sport, de koncertek, kulturális rendezvények, kiállítások, vásárok és a társadalmi élet egyéb eseményeinek otthona is lehet.

Fotók: Rácz Ágnes

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik