Belföld

Cigánybűnözés miatt némították el Novákot

novák előd (novák előd, )
novák előd (novák előd, )

A jobbikos képviselőtől kisebb szópárbaj után vonta meg a szót az Országgyűlés MSZP-s alelnöke. A figyelmeztetésből vita lett, és Novák nem fejezhette be mondandóját.

Ujhelyi István először csak figyelmeztette Novák Elődöt, mikor a képviselő felszólalásában kimondta a cigánybűnözés szót.

A jobbikos képviselő egy legfelső bírósági ítéletre hivatkozva azt mondta, hogy a 2010-es választásokkor is jogszerűen használta ezt a szót. Ujhelyi István közölte, az elnök ízlésére van bízva, milyen szavak használatát hajlandó elviselni, ezért még egyszer figyelmeztette a képviselőt.

Novák Előd azt mondta, az elnököt nem bírálhatja, mert az akár jogszerűen is megvonhatja tőle a szót. Erre a szocialista alelnök megvonta a szót, mert véleménye szerint a képviselő burkoltan és félreérthetetlenül bírálta az elnök ülésvezetését.

Az Országgyűlés Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottsága elé kerül a “cigánybűnözés” kifejezés parlamenti használatának lehetősége a Házbizottság szerdai döntése értelmében.  A Házbizottság ülését a Jobbik hívta össze az eset  kapcsán

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik