Belföld

Szegedi Fidesz: állítsák le a kiskertek túlépített házainak bontását!

A bontási határozatok végrehajtásának felfüggesztését kéri a szegedi Fidesz a hatóságoktól azzal, hogy vegyék figyelembe, a jogszabályok módosítása folyamatban van, amellyel maradhatnának a túlépített házak. A következő közgyűlés napirendi pontjairól is beszéltek fideszes képviselők.

A Családok a Kiskertekért Egyesület mellett áll továbbra is a szegedi Fidesz, az újdonság az, hogy most egyetértésben baloldali képviselő társaikkal. Ugyanis a jövő heti ülésen Botka László előterjesztése tesz javaslatot a kiskertesek régóta húzódó ügyének megoldására, beépítve a civilek javaslatait is az előterjesztésbe. A Fidesz frakció – ahogy erről Gyimesi László beszámolt – csupán az előterjesztés hatályának kiterjesztésén módosítana, amennyiben az összes kiskerti körzetre kiterjesztené azt. Információink szerint a kiskerti övezetekben túlépített házak tulajdonosai folyamatosan kapják kézhez a bontási határozatokat. Mivel a jogszabályok módosítása legalább egy évet vesz igénybe, Gyimesi László, a Fidesz szegedi elnöke nyomatékosan felhívja – ahogy ő maga fogalmazott – a hatóságok figyelmét arra, hogy a jogszabályok módosítása folyamatban van, tehát a végrehajtási határozatoknál ezt vegyék figyelembe, magyarul, ne bontassanak.

Gazdagabb lesz Szeged

A települések adósságainak újabb állami átvállalása 3 milliárdos könnyítést jelent a jövő évi költségvetésben, s az önkormányzati finanszírozásra is 60 milliárd forinttal többet különítettek el az állami költségvetésből – Bohács Zsolt cáfolta a Solymos László, alpolgármester napokkal ezelőtti állításait, miszerint újabb nehéz év előtt áll a város.

Jelentse fel az MSZP az IKV-t!

Az IKV vezérigazgatójának leváltásának szocialista részről való kezdeményezésére Gyimesi azt mondta, hogy tegyen feljelentést a rendőrségen a város vezetése, amennyiben törvénytelenségeket sejt. Inkább törődjön az MSZP azzal, ami 2002 és 2010 között történt, ugyanis a napokban megjelent hírek szerint az IKV abban az időszakban tevékenységét vizsgálta a rendőrség, s a közelmúltban vádat is emeltek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik