Belföld

Tömegkarambol: Tizenegy román sérültet hazaszállítottak

tomegbaleset(1)(960x640).jpg (tömegbaleset)
tomegbaleset(1)(960x640).jpg (tömegbaleset)

Péntek éjjel hazarepült a román légierőnek az a gépe, amely az M5-ös autópályán hajnalban történt tömegbaleset sérültjei közül 11 román állampolgárt szállított haza.

A román légierő C-27-es típusú szállító repülőgépe a Honvédelmi Minisztérium (HM) sajtóosztályának tájékoztatása szerint péntek este 21.45 órakor szállt fel a Liszt Ferenc-repülőtérről.

A kórházi felszereléssel ellátott repülőgépen egy orvoscsoport mellett Raed Arafat román egészségügyi államtitkár is visszautazott Romániába a 11 sérülttel együtt.

A GYEMSZI szombati, az MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a tömegbaleset sérültjei Budapesten a Péterfy Sándor utcai Baleseti Központban, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjában (korábbi honvédkórház), az Egyesített Szent István és Szent László Kórházban (Merényi kórház), valamint Kecskeméten a Bács-Kiskun Megyei Kórházban, és Cegléden, a Toldy Ferenc Kórházban kaptak ellátást.

A szombat délelőtti információk szerint a ceglédi kórházból hazaszállították az ott ápolt román állampolgárságú sérülteket. A Kecskeméten kezelt román állampolgár állapota stabil. Az Egyesített Szent István és Szent László Kórházban (Merényi kórház) ápoltak közül négy román állampolgárt hazaszállítottak, a többi hét, különböző nemzetiségű sérült állapota stabil, ketten még intenzív osztályon vannak.

A Péterfy Sándor utcai baleseti központban fekvő sérültek állapota stabil, két román nemzetiségű gyermek intenzív osztályon van. A kórházból pénteken két román állampolgárt szállítottak haza. A Magyar Honvédség Egészségügyi Központjában ellátott két felnőtt román állampolgár állapota stabil, intenzív osztályon kezelik őket, két román állampolgárt pedig hazaszállítottak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik