Belföld

Még mindig tart a balatoni lakásvásárlások szezonja [x]

Az idei évben újra fellendült a balatoni ingatlanpiac, tavasz óta a befektetési oldalak kiemelten foglalkoznak a témával. A magyar tenger ismét népszerű úti cél, egyre komolyabb programkínálat és szabadidős lehetőség emeli a parton töltött élmények fényét. Az elhelyezkedéstől függően változnak az igények, így például a déli parton népszerűbbek az új építésű lakások, amelyre kitűnő példa a Galerius Harmony társasház Siófokon.

 

A befektetési célzatú lakásvásárlásnál felértékelődnek mindazok a vonzó tulajdonságok, amelyek saját célú felhasználás esetén is lényegesek, de még kompromisszum alapját képezhetik. Ha lehet, az üdülésre, pihenésre kiadható apartmanok még inkább speciális helyzetben vannak. A 121 lakásos, siófoki Galerius Harmony társasház bemutatásával végigvesszük azokat az elemeket, amelyeket érdemes figyelembe venni, ha hosszútávon értékálló befektetésként szolgáló lakást keresünk.

Elsődleges szempont az elhelyezkedés. Annak végiggondolása, hogy az adott település milyen lehetőségeket tartogat, mindennek az alapját képezi. Ha balatoni városokat idézünk fel magunkban, Siófok az elsők között szerepel gondolatainkban. Ki-ki a maga ízlése szerint választhat a szórakozóhelyek, extrém sportok, wellness élmények, családi programok közül.

Ezt követi a konkrét ház, vagy lakás alapterülete. A Galerius Harmony kivitelezése során törekedtek arra, hogy mind a személyes, mind a befektetési célokat kiszolgálni képes apartmanokat alakítsanak ki. Ennek megfelelően a nyolcszintes társasházban különböző méretű lakások vásárlására van lehetőség 42-140 m2 között, melyek egy középfolyosó mentén helyezkednek el. A kisebb lakások is ideálisak lehetnek már egy-egy nyugodt hétvége eltöltésére, kialakításuk révén 3-4 fő befogadására alkalmasak. Természetesen minél nagyobb a lakás, annál szélesebb körök megmozgatását teszi lehetővé, baráti társaságok, családok teljes befogadását lehetővé téve. Érdemes tehát tisztán kijelölni a lakásvásárlás célját, végiggondolni későbbi használatának minden lehetőségét.

A füstmentes lépcsőház és a két személyfelvonó, a biztonsági betörésvédelmi minősítéssel és hang gátlóval ellátott beltéri bejárati ajtók mind a lakók kényelmét és nyugalmát szolgálják.
A parkolóhely kardinális kérdés egy lakás értékét tekintve, a Galerius Harmony pedig ebben a kérdésben is kínál több alternatívát. Külső autóbeállóhely és mélygarázsban található parkolóhely vásárlására is van lehetőség, melyek 24 órás portaszolgálattal működnek.

Tovább növeli az adott apartman vonzerejét a látnivalók, vagy ebben a speciális esetben a Balaton közelsége. A parthoz közel elhelyezkedő társasház minden lakása terasszal rendelkezik, amelyek többségükben örökpanorámás látványt biztosítanak az ott élőknek. A teraszon elfogyasztott könnyű vacsora a balatoni naplementét nézve a nyári életérzés esszenciája, vagyis a lakások önmagukban hordozzák egy-egy feledhetetlen program lehetőségét.
Jogosan merül fel a kérdés, a nyár elteltével lesz-e olyan, aki élettel tölti meg a lakásokat. A felmérések azt mutatják, sokan döntenek úgy, hogy a főszezon utánra teszik pihenőidejüket. A programlehetőségek számukra is központi helyen állnak, tehát ismét előtérbe kerül a kérdés, mi található az adott lakás közvetlen környezetében. A Galerius Harmony tőszomszédságában található Galerius Élményfürdő és Wellness Központ egész évben nyitva tart, lehetőséget adva az aktív szabadidő eltöltésre és a teljes kikapcsolódásra egyaránt.

A balatoni lakásvásárlások szezonja a nyár végének közeledtével sem csengett még le. Jól mutatja ezt az is, hogy a Galerius Harmony lakásai iránt folyamatosan nő az érdeklődés. http://galerius.hu/

Ajánlott videó

Olvasói sztorik