Belföld

Hatalmas felhőszakadás Szegeden! Fotók és videók!

Hatalmas eső Szegeden (Hatalmas eső Szegeden)
Hatalmas eső Szegeden (Hatalmas eső Szegeden)

Folyókká változtak Szeged utcái néhány perc alatt, hiszen a csatornák nem tudták elnyelni azt hatalmas mennyiségű csapadékot, amely délután 2 óra után zúdult a városra.

A város egyes részein diónyi nagyságú jégdrabok is estek, máshol fákat döntött ki a viharos szél. A nagy mennyiségű lezúduló víz miatt lesz dolguk a tűzoltóknak, és később a biztosítóknak is. A heves zivatarok és a felhőszakadás miatt korábban másodfokú riasztást adott ki Csongrád megyére is a meteorológiai szolgálat. A mentést nehezíti, hogy az eső – kisebb intenzitással is – még mindig áztatja az utcákat.

A fotók egyik része a Kossuth Lajos sugárút és a Vadász utca sarkán készült, a többit a Gyertyámos és a Béke utcák környékén kapta lencsevégre Iványi Aurél kollégánk. Egyes helyeken majdnem derékig ért a víz a vihart követően.

Arany-Tóth Attila, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjének tájékoztatása szerint a Petőfi Sándor sugárúton a szél fát döntött a villanyvezetékre, tíz helyszínen pedig víz szivattyúzásához kérték a tűzoltók segítségét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik