Belföld

Adóellenőrök a Cserepes soron

Az adóhivatal szakemeberei a társhatóságokkal együtt átfogó ellenőrzést végeztek a szegedi Cserepes soron. Az esetek felében találtak szabálytalanságot.

A közelmúltban a NAV dél-alföldi revizorai és pénzügyőrei, több más hatósággal közösen -összesen 74-en, sorozatos ellenőrzéseket végeztek a szegedi Cserepes sori piacon.

A NAV adóellenőrei és pénzügyőrei a nyugta- és számlaadási kötelezettség teljesítését, a foglalkoztatottak társadalombiztosítási bejelentését, illetve a jövedéki előírások betartását ellenőrizték.

A Fogyasztóvédelmi Felügyelőség az ékszer és illatszer, valamint az élelmiszer- és vegyi áruval kapcsolatos fogyasztóvédelmi előírások, a Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság a forgalmazási minőség szabványokra vonatkozó előírások, az Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Hivatal az élelmiszerbiztonsági szabályok betartását vizsgálta. A rendészeti és biztosítási feladatokat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Idegenrendészeti Osztálya és a NAV Járőrellenőrzési Alosztályai látták el.

Az adóellenőrök az elvégzett vizsgálatok csaknem felénél tártak fel hiányosságokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik