Belföld

Mégsem magányos a PDSZ

Szolidaritás (szolidaritás)
Szolidaritás (szolidaritás)

Együttműködési megállapodást írt alá a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Magyar Szolidaritás Mozgalom (Szolidaritás) csütörtökön, Budapesten.

Benedek Iván, a PDSZ budapesti választmányának ügyvivője az aláírást követő sajtótájékoztatón azt mondta: a pedagógusok egyre jobban felismerik, hogy együttműködésre van szükség, ennek egyik formája az a megállapodás, amelyet a Szolidaritással kötöttek. A PDSZ szerint a többi pedagógus-szakszervezet és a kormány között létrejött megállapodás káoszt okozhat, ezért nem írták alá azt.

Benedek Iván “az államosítást és a tanárok kényszernyugdíjaztatását” említette példaként. Hozzátette: kilépésük a sztrájkbizottságból megerősítette, hogy minden szakszervezettel össze kell fogni a pedagógusok munka- és életkörülményének javítása érdekében.

Székely Sándor, a Szolidaritás társelnöke azt hangoztatta, hogy a Szolidaritás segítséget kíván nyújtani minden olyan szervezetnek, amely valódi nemet tud mondani ennek a kormánynak és valóban kiáll az emberek érdekeiért. A Szolidaritás elítéli azt, hogy a kormány csak azokkal tárgyal, akikről biztosan tudja, meg is tud egyezni velük – tette hozzá.

A szervezet társelnöke hangsúlyozta: ha sztrájk lesz, akkor a Szolidaritás mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a mögé minél több embert fel tudjanak sorakoztatni, és nem csak a pedagógustársadalomból, hiszen ez az egész ország ügye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik