Belföld

Lejár Orbán ultimátuma

Kocsis Máté (kocsis máté, józsefváros, polgármester)
Kocsis Máté (kocsis máté, józsefváros, polgármester)

Csütörtökig kell megmondaniuk a Fidesz választókerületi elnökeinek, hogy hány városvezető kapott jutalmat.

A választókerületekhez tartozó polgármestereknek, illetve alpolgármestereknek adott jutalmakról csütörtök délutánig kell jelentést küldenie a választókerületi elnököknek Kubatov Gábor pártigazgatóhoz – mondta el Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója az M1 Ma reggelben. 2006 óta dolgozik Józsefváros vezetésében, és sosem kapott jutalmat – tette hozzá.

“Nem azt vitatjuk, hogy valaki megérdemli-e vagy sem a jutalmat, de abban a helyzetben, mikor az állam nagymértékben vagy teljesen átvállalja az önkormányzatoktól az adósságukat, úgy korrekt, ha ebből a közös munkából mindenki arányosan kiveszi a részét, és jutalmát a köz boldogulására fordítja” – fogalmazott a kommunikációs igazgató. Nem a jutalomosztás ideje ez a mostani – vélte a politikus.

Veszteséges országban nem lehet jutalmat fizetni, “mert ha ezt tesszük, tönkretesszük a jövőnket” – fogalmazott Orbán Viktor, aki azt kérte az érintett fideszes politikusoktól: ne vegyék fel a számukra megítélt jutalmat. Ha már felvették, azt ellenőrizhető módon fordítsák településük boldogulására vagy fizessék vissza a település költségvetésébe – mondta a polgármestereknek fizetett jutalmakkal kapcsolatos újságírói kérdésre szerdán a miniszterelnök.

A Blikk összeállítása szerint 32 fideszes polgármester és alpolgármester kapott pluszpénzt a fővárosban és a megyei jogú városokban. A napilap múlt héten először a budapesti kerületek vezetőinek, majd a megyei jogú városok irányítóinak jutalmáról készített összeállítást, valamint megírták azt is, hogy mennyi pénzt osztottak szét az önkormányzati cégek vezetői között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik