Belföld

Lecsapott Orbánra az Anonymous

hacker (hacker)
hacker (hacker)

Szerda este több mint fél óráig elérhetetlen volt a miniszterelnök honlapja, a miniszterelnok.hu és Orbán Viktor személyes honlapja, az orbanviktor.hu is - írja az Index.

A hírportálnak egy nem visszanyomozható emailcímről azt írták, hogy a magyar Anonymous támadása miatt nem elérhetőek az oldalak. A hackercsapat hivatalos Facebook-oldalán csak annyit közöltek: “It’s not just you! http://www.miniszterelnok.hu/ looks down from here”.

Mint ahogy arról korábban a Hír24 beszámolt, a hackercsoport megtámadta Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár és a Jobbik honlapját is. Az Anonymous-csoport nem kímélte a kuruc.info-t, és Simicska Lajos cégének weboldalát, de tagjai átírták az alaptörvény szövegét is az Alkotmánybíróság honlapján.

Külföldön a többi között a Vatikán is szerepelt a célpontok között.

Az Anonymous-hackercsoport magyar tagjait tavaly szeptemberben kapták el a Nemzeti Nyomozó iroda munkatársai. A hackerek szabadlábon védekezhetnek.

A csoport tavaly nyáron közleményében azt írta, senkit nem akarnak fenyegetni, senkire nem akarnak semmit ráerőltetni, egyszerűen csak szeretnék visszaadni az embereknek a hatalmat, amelyet egy demokráciában egyáltalán nem lett volna szabad elvenni tőlük.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik