Belföld

Frissített: újabb közlekedési gondok Csongrád megyében

Makó és Apátvalfa közt már egy keresztbe fordult kamion is akadályozza a hótakarítást. Kerüljük el lehetőleg a 43-as főútnak ezt a szakaszát!

Jászai Linda, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense vasárnap kora reggel elmondta: a rendkívül rossz útviszonyok miatt reggel hét óra előtt le kellett zárni a nagylaki határátkelő felé vezető 43-as főutat Makó és Apátfalva között. A 4414-es út Makó és Maroslele, valamint a 4434-es út Makó és Kövegy között már korábban járhatatlanná vált.

A főhadnagy közölte, a rendőrség a katasztrófavédelemmel, illetve a közútkezelő munkatársaival együttműködve járja a megye útjait, gondoskodnak a hóátfúvások miatt kialakult hótorlaszok eltakarításáról, az utak járhatóvá tételéről, illetve az elakadt autók kiszabadításáról.

Arany-Tóth Attila, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivőjének tájékoztatása szerint Csongrád megyében átlagosan eddig 15 centiméter hó esett.

A katasztrófavédelem szakembereit kilenc műszaki mentéshez – torlódáshoz, árokba csúszáshoz és elakadáshoz – hívták segítségül, ebből négy helyen hajnali hat órakor is körül is dolgoztak. Egyik balesetnél sem történt személyi sérülés, és gyermek sem utazott ezekben a járművekben – közölte a szóvivő.

Mindezt vasárnap délben megerősítve a megyei katasztrófavédők főfelügyelője elmondta a Szeged24-nek: a hókotrást nem csupán a szél nehezíti, mely Makó, Csanádpalota és Rákos térségében a legélénkebb A problémát csak fokozza, hogy Makó és Apátfalva közt egy kamion keresztve fordult az úton, emiatt a mögötte lévő hótakarítók sem tudnak egyelőre dolgozni.

Ezért a katasztrófavédők ismét azt kérik az autósoktól, hogy ha tehetik, kerüljék ki a 43-as főút makói-apátvalvi szakaszát.Tátrai János felhívta az autósok figyelmet is arra, hogy a megfelelő eszközökkel készüljenek fel a téli utazáshoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik