Belföld

Szegeden is gyűjti az adományokat a Mikulásgyár

Napokon belül országszerte megkezdi az adományok gyűjtését a Mikulásgyár, a két budapesti helyszín mellett az országban több helyen is felállítanak gyűjtőpontokat.

A Szeged Plazában december 6-tól, csütörtöktől fogadják az adományokat. Az első postán érkezett ajándékdobozokat már hétfőn becsomagolták, és Joulupukki, a lappföldi Mikulás vitte a fővárosi 56-osok terén lévő Mikulásgyárba. Az évek óta felállított gyárban idén december 6. és 21. között szortírozzák és csomagolják a beérkezett ajándékokat, élelmiszereket a Magyar Vöröskereszt önkéntesei.

Míg 2011-ben negyvenezer adományozó érkezett a Mikulásgyárba, idén hatvanezer látogatóra számítanak. Tavaly 275 ezer ajándékcsomag készült el. Idén mintegy százzal több, tehát több mint ötszáz önkéntes vesz részt a szortírozásban és a dobozolásban.

Az idei gyűjtés mottója: chips helyett hozzon inkább egészséges élelmiszert! A szervezők szerint ugyanis fontos felhívni a figyelmet arra, hogy a mélyszegénységben élő gyermekeknek sem elsősorban édességekre van szükségük, hanem tartós élelmiszerre. A különböző betegségek, élelmiszerallergiák miatt pedig fontos lenne, ha az adományok közé sok egészséges élelmiszer kerülne. Ezeken kívül természetesen ugyanúgy számítanak játékokra, mesekönyvekre, meleg ruhákra és tisztálkodószerekre is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik