Belföld

Szegedi menedzsere könyvet ír Janics Natasáról

janics-natasa(210x140)(1).jpg (janics natasa)
janics-natasa(210x140)(1).jpg (janics natasa)

A Szerbiába hazatérő háromszoros olimpiai bajnok kajakos sorsa még mindig nagyon sokakat érdekel - írja a blikk.hu.

Ez adta az ötletet menedzserének, Csonka Gábornak, hogy könyvet írjon védencéről, akivel csaknem egy évtizeden keresztül tartott a munkakapcsolata. Az anyag nagy része elkészült, már csak az utolsó finomítások vannak hátra.

„Többen jelentkeztek, hogy szívesen megírnák Natasa történetét, de sokáig úgy gondoltam, még nem jött el az összegzés ideje. Az elmúlt hónapok történései azonban az én véleményemet is megváltoztatták, s most már azt vallom: érdemes kijönni ezzel a könyvvel, nagy érdeklődés lesz iránta” – mondta Csonka Gábor, aki a munkába bevonta remek tollú szegedi újságíró barátját, Dlusztus Imrét is.

Ők ketten a kezdetektől dolgozzák fel Janics Natasa versenyzői pályafutását, de nagyobb hangsúlyt kap az a 12 év, amelyet a határ túloldalán, Bácskapalánkán született versenyző Magyarországon töltött.

Természetesen szó lesz Natasa legnagyobb sikereiről, az olimpiai, világ- és Európa-bajnoki címeiről, ám igazán arra keressük a választ, a magyar sportélet hogyan veszítette el a földkerekség egyik legeredményesebb kajakosát” – tette hozzá Csonka Gábor, aki magánkiadásban jelenteti meg a 300-320 oldalasra tervezett, képekkel gazdagon illusztrált művet, amely segítségével még jobban megismerhetővé válik a Szerbiából honosított kiválóság.

A „Ne gyűlöljetek!” című könyv a tervek szerint november végén, legkésőbb december elején már az olvasók kezébe kerülhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik