Belföld

Bukhatja fővárosát a Jobbik

jobbik (jobbik, zászló, )
jobbik (jobbik, zászló, )

Két fideszes, három független és két jobbikos másként gondolkodik Tiszavasváriban.

Rendkívüli ülést tart szerdán délután a tiszavasvári képviselő-testület. A Jobbik “fővárosában” – a csőd szélén álló szabolcsi településen – azért volt szükség a képviselők összehívására, mert a múlt heti, rendes ülésen az egyik fideszes képviselő bejelentette: a 12 tagú testületből – melyben eddig a Jobbik volt többségben – heten új frakció alakítását határozták el. Tagjai: két fideszes, 3 független és két, a Jobbikból kivált képviselő. Az ellenzék így többségbe kerül, miközben olvadni látszik a Jobbik korábbi 7 fős frakciója.

Változást akarnak

Az ellenzéki csoportosulás – mely hangsúlyozottan nem politikai alapon jött létre – kedden délután egyeztetett Fülöp Erik polgármesterrel azokról a kérdésekről, amelyekben változást sürget. Ez érinti a polgármesteri hivatal működését, továbbá ügyrendi és személyi kérdéseket. A fideszes Palló Sándor a tárgyalások után a Hír 24-nek elmondta: úgy tűnik, sikerült minden kérdésben megállapodniuk a polgármesterrel, a részletekről a szerdai rendkívüli ülésen döntenek.

Az általuk kezdeményezett változtatásokra azért van szükség, mert a település jelenlegi szervezeti és működési szabályzata (SZMSZ) nem teszi lehetővé új frakció alapítását, így az ellenzékben lévő 2 fideszes, 3 független képviselő, továbbá a mostanáig többségben lévő Jobbikból kivált két képviselő egyelőre csak a szándékát deklarálta annak, hogy új frakciót alakít. Ahhoz, hogy létre is jöjjön a frakció, az SZMSZ-t módosítani kell.

A jobbikos nem jósol

Fülöp Erik (Jobbik) Tiszavasvári polgármestere a testületi ülés előtt nem kívánt jóslásokba bocsátkozni, annyit mondott: a hivatal szerda reggel készíti elő a rendkívüli ülésre az előterjesztéseket. Ezek érintik az SZMSZ-t, a hivatal működését, továbbá személyi kérdéseket egyaránt, így a bizottsági struktúrát, továbbá a jelenlegi (szintén jobbikos) alpolgármester személyét is.

A Jobbik eddig Tiszavasvárit tartotta fővárosának, miután a legutóbbi önkormányzati választásokon a városban a párt abszolút többséget szerzett a képviselő-testületben. Erre korábban csak az MSZP volt képes, most azonban egyetlen képviselője sincs a testületben.

Korábban Fülöp Erik az uzsorával kapcsolatban nyilatkozott lapunknak. Ha arra kíváncsi, milyen az élet Tiszavasváriban, videóval ékesített cikkünkért ide kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik