Belföld

Szeptember 2-án választanak polgármestert Vásárhelyen

Kitűzték az időközi polgármester-választás időpontját Hódmezővásárhelyen, mely szerint szeptember 2-án járulhatnak az urnákhoz a választópolgárok.

A helyi választási bizottság hétfő délelőtt kitűzte az időközi polgármester-választás időpontját Hódmezővásárhelyen, a dátum szeptember 2-a. Erről Korsós Ágnes címzetes főjegyző értesítette a sajtót. A köztisztviselő közleményében emlékeztetett arra, hogy a várost 2002 óta irányító Lázár János 2012. június 2-tól vezeti államtitkárként a Miniszterelnökséget, és e posztja a jogszabályok értelmében összeférhetetlen polgármesteri tisztségével.

Az időközi polgármester-választásig – az önkormányzati törvény és a helyi szervezeti és működési szabályzata alapján – Almási István alpolgármester látja el a polgármesteri teendőket – áll a közleményben.

A Fidesz és a KDNP helyi csoportja már korábban bejelentette, hogy a település irányításában tizennyolc esztendeje önkormányzati képviselőként, tizenkét éve pedig alpolgármesterként részt vevő Almási István jelölését támogatja a hódmezővásárhelyi polgármesteri posztra.

Az MSZP helyi szervezete hétfőn nevezi meg polgármesterjelöltjét. A Jobbik is jelezte korábban, hogy önálló jelölttel indul a választáson.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik