Belföld

Vona: kérdéseket vethet fel Szegedi Csanád zsidósága

Vona Gábor ()
Vona Gábor ()

A Jobbik elnöke szerint nem változik meg pártja retorikája, hiszen - fogalmazott - eddig sem faji alapon kritizáltak.

Szegedi Csanád zsidó felmenőivel kapcsolatos nyilatkozata után a Jobbik elnöke az m1 Ma Reggel című műsorában kijelentette: a párt nem a származásukat nézi az embereknek, hanem azt, hogy mit tettek le a nemzet asztalára.

Vona Gábor az ügy kapcsán megjegyezte: meglepődött, ám ez az eset nem befolyásolta negatívan az EP-képviselő helyzetét, de a történtek kérdéseket vethetnek fel a Jobbikon belül. A pártelnök szerint ettől nem változik meg a retorika, mert eddig sem faji alapon kritizáltak.

Világossá vált, hogy a Jobbik nem a származásukat nézi az embereknek, hanem azt, hogy mit tettek le a nemzet asztalára – mondta a politikus. Hangsúlyozta: a készülő „homoszexuális olimpia” miatt tiltakoznak, mert úgy vélik, hogy ez a keresztény erkölcsiség elleni provokáció, amelynek nincs helye Magyarországon.

Szegedi Csanád jobbikos képviselő egy a Barikád.hu-nak adott interjújában fejtette ki, hogy nemrég kideült róla, hogy felmenői között zsidók is voltak. A Jobbik-közeli lap kérdésére, miszerint “Mit szólnak ehhez a jobbikos tagtársaid, aki finoman szólva is szkeptikusan állnak a zsidóság kérdésköréhez?” a politikus így válaszolt: “Nagyon sok jobbikos barátommal, harcostársammal beszéltem erről a személyemet érintő kérdésről és nem igazán érdekelte őket érdemben. Persze most ez jó kis csamcsognivaló, de két dologban biztos vagyok. Egyrészt én ugyanaz a Szegedi Csanád vagyok, mint aki voltam eddig is, még a zsidóságról alkotott véleményem sem változott meg. A “Hiszek Magyarország Feltámadásában” című könyvemben van egy olyan fejezet, hogy “zsidókérdés”, ahol több oldalon kifejtem a gondolataimat ezzel a témakörrel kapcsolatban és a leírtakkal maximálisan azonosulok természetesen ezek után is.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik