Belföld

Két hét múlva szavaznak a jegybanktörvény módosításáról

A kormánynak az a célja, hogy már két hét múlva hétfőn szavazzon az Országgyűlés a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvény csütörtökön benyújtott módosításáról.

A kormány kezdeményezte, a törvényjavaslat tárgyalása során az Országgyűlés úgy térjen el a házszabálytól, hogy az általános és részletes vitára a jövő hétfővel kezdődő rendkívüli ülésén, a határozathozatalra — módosító indítványok elfogadása esetén is — 2012. július 2-án sor kerüljön. Ha az Országgyűlés nem fogadja el a házszabálytól való eltéréssel történő tárgyalásra tett indítványt, a kormány indítványozza az előterjesztés sürgős tárgyalását annak érdekében, hogy azt a Ház mielőbb elfogadhassa.

Az Áder János államfő által a héten visszaküldött két törvény újbóli tárgyalását is várhatóan megkezdi a jövő héten a Ház.
Az Országgyűlés egyébként ötnapos ülést tart a jövő héten; szerdán kezdődik a 2013-as költségvetésről szóló törvényjavaslat általános vitája a büdzséről szóló számvevőszéki és Költségvetési Tanács-i véleménnyel együtt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik