Belföld

Fiatalság bolondság a börtönben is

Akciókkal, a tavaszi bérlet első előadásával és egy különleges látogatással ünnepli az idei Színházi Világnapot a Bartók Kamaraszínház.

Kedden a Bartók társulati tagjai egy különleges látogatással ünnepelnek: legújabb darabjukat a Fiatalság bolondság című zenés vígjáték részleteit adják elő az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottjainak.

A büntetés-végrehajtási intézet levélben kérte a fellépést, mivel fontosnak tartja a fogvatartottak kulturális szórakozását, nevelését. Eddig azonban csak a maguk között szerveződő, illetve másik intézetből érkező fogvatartottak előadásait láthatták a börtönlakók-tudta meg a Fehérvár24 Hódos Gabriellától, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza marketing menedzserétől.

A fogvatartottak mellett a dunaújvárosiaknak is tartogat meglepetést erre a napra a Bartók Kamaraszínház. Az előadásaira 30% kedvezménnyel vásárolhatnak színházjegyet nézők.

Már hétfőn a Civil Közösségi Tér nevezetű program keretein belül megkezdődött Dunaújvárosban a Színházi Világnap ünneplése. Kedvezményes jegyek mellett a Bartók Színháztermében a tavaszi felnőtt bérletsorozat első előadását: Szép Ernő Lila ákác című darabját láthatta a közönség a Magyar Színház vendégszereplésében.

A Színházi Világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a színházművészet (tágabb értelemben a kultúra) fontosságára, tisztelegjen a színészek, a színházi dolgozók előtt, kérje a közönség szeretetét és támogatását. 1978-tól a világ valamennyi országában üzenettel köszöntik e napot. Idén John Malkovich amerikai színész üzenetét olvassák fel szerte a világ minden színházában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik