Belföld

Már nyitva Agárdon a jégpálya

Több kilométeres romantikus szerpentinutak várják a sportolni vágyókat.

A szokásostól eltérően nemcsak hétvégén van ezúttal nyitva a popstrandon a korcsolyapálya, hanem már péntek délelőttől. A Velencei-tó legnagyobb természetes jégpályáján zene, büfé, melegedő várja a sportolni vágyókat.A területen korcsolya- és fakutya kölcsönzés is van, és felügyelet.

Agárdnál a jég 20-21 cm vastag, biztonságos.Korábban letisztították, így kacskaringós utakat vágtak a hóban. A szél még rásegített és tükörsima volt a jég, de pénteken már hódara hullik. A jég felületét 3 cm-es hó borítja. Ez jó, mert biztonságosabban lehet korcsolyázni- mondta a Fehérvár24-nek Turbók János főrendező.

Hozzátette: a tavon csak szürkületig lehet tartózkodni, a korcsolyapálya aznapi bezárására a popstrandon tartózkodókat a zene elhallgatása figyelmezteti majd. Azt követően balesetveszélyes a jégre menni.

A Gárdonyi Rendőrkapitányság tájékoztatása szerint sportolásra csak a Velencei-tó déli oldalán, illetve a keleti oldalán a Tóbíró köz strandig  alkalmas a jég, az északi oldalon, és a nyugati oldalon tilos a jégre lépni. A termálvíz hőhatása miatt rendkívül veszélyes Agárdon a Hotel Nautis nyugati oldalán, illetve Velencén a  két “Fehér ház” közötti kikötős terület.

A tavon öt területet jelöltek ki sportolásra idén: az Agárdi Popstrandot, a gárdonyi Sport Beach-et, Velencén a Resort&Spa előtti területet, továbbá a Vitorlás Campinghez és a Stevra Park Kft./Ifi szállóhoz tartozó szakaszt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik