Belföld

Tavaszra kész lesz az ócsai lakótelep egy része

Első ütemben 80 házat adnak át. A városba irányított vállalkozások adhatnak munkát a beköltöző devizahiteleseknek.

Szeptember végéig elkészülnek az ócsai szociális lakóteleppel összefüggő szakértői anyagok és a területrendezési tervek, így a jövő tavasszal átadhatják az első ütem nyolcvan házát. A beköltöző devizahitelesek a térségbe irányított hazai és külföldi cégeknél kaphatnak munkát – tájékoztatta Ócsa alpolgármestere pénteken az MTI-t.

Horváth Tamás (Fidesz) elmondta, a fejlesztések egy részét önerőből meg tudja oldani az önkormányzat, de a költségek zömét az állam finanszírozza majd.

A helyi általános iskolában “gond nélkül” el tudnak helyezni 60-70 beköltöző gyermeket, az óvoda azonban már most telt házzal működik, bölcsődét pedig mindenképpen építeni kell. Az új házakba költöző középiskolások Dabason, illetve Örkényben gimnáziumi, szakközépiskolai és szakmunkásképzésben részesülhetnek. Vagy ezekre a településekre, vagy Budapestre kell majd utazniuk a fiataloknak.

Az MTI-nek arra a felvetésére, hogy a köztudottan munkahelyínségben szenvedő Ócsán hol helyezkedhetnek majd el a betelepülők, az alpolgármester azt mondta: “optimista a hozzáállása” ehhez a kérdéshez.

“Bízzunk benne, hogy a hamarosan tökéletes infrastruktúrával rendelkező és kedvező fekvésű Ócsára több hazai és külföldi beruházó érkezik majd, illetve hogy az állam ide irányít olyan vállalkozásokat, amelyek munkát adnak a növekvő lélekszámú településen állást keresőknek” – jelentette ki Horváth Tamás.

Az MTI információi szerint a város két jelentősebb munkahelye, a FÉG konvektorgyártó üzem, illetve a Nagév tűzihorganyzó üzem nem tud felvenni egyetlen embert sem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik