Belföld

Forró télre készülnek a nyugdíj miatt a szakszervezetek

A dolgozók több mint 80 százalékát tömörítő szakszervezetek tüntetni fognak a kormány ellen.

Az Állandó Ágazati Szakszervezeti Fórum 16 szakszervezete tüntet a kormány “munkavállalókat sújtó” intézkedései ellen. A tömörülés ezek közé sorolja az szja-csökkentéshez kapcsolódó intézkedéseket, a 98 százalékos különadót, a magán-nyugdíjpénztári vagyon “lenyúlását”.

Az intézkedéssorozat láthatóan gyengíti a forintot, csökkenti a belső keresletet, növeli a devizahitelesek terheit. “Valóban ilyen karácsonyi ajándékot szán-e a kormány az embereknek?” – tette fel a kérdést a vegyipari ágazati szakszervezet elnöke. A VDSZ – mint képén is látható – nem engedi lenyúlni az emberek pénzét.

Székely Tamás szerint a december 4-i demonstráció csak a szakszervezeti tiltakozó akció első állomása lesz, vidéken és Budapesten is terveznek még akciókat. Nem zárják ki a sztrájk lehetőségét sem – tette hozzá Szilágyi József, a villamosipari szakszervezet elnöke.

A munkavállalók több mint 80 százalékát tömörítő 16 ágazati szakszervezet szerint a kormány intézkedései miatt veszélybe került az alkotmányos jogrend.

AJÁNLOTT LINK:

Elég a megfélemlítésből! (VDSZ)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik