Belföld

Fel kell gyorsítani a romaintegrációt

Administrator
Administrator

2010. 11. 23. 14:52

Varga József szerint szükség van a Költségvetési Tanácstól átcsoportosított forrásokra.

Fel kell gyorsítani a romaintegrációt, ehhez pedig szükség van a Költségvetési Tanácstól (KT) átcsoportosított forrásokra – mondta Varga József a FigyelőNetnek. A fideszes képviselő jegyzi azt a költségvetéshez benyújtott módosító indítványt, amely jövőre a Költségvetési Tanács 835 millió forintos támogatásából csupán 10 milliót hagyna a testületnél, a többit pedig a Magyarországi Cigányokért Közalapítványhoz irányítaná át.

Ezt a Fidesz költségvetési munkacsoportja melletti szakértők javasolták, “én meg sem tudom ítélni, hogy szükség van-e a Költségvetési Tanács munkájára” – mondta el az interjúban Varga József. Hozzátette, hogy a tanács munkáját “talán az Állami Számvevőszék és a jegybank is el tudná végezni”.

Varga József az interjúban kiemelte: két másik módosító indítványt is beadott; az Országos Foglalkoztatási Alaptól vonna el forrást, és az adóbevételekből is közel 800 milliót juttatna a romaintegráció felgyorsítására.

A képviselő arra a kérdésre, hogy ekkora támogatás mellett mi lehet a Költségvetési Tanács sorsa, azt mondta: “úgy tudom, a tagjai mind jól fizetett bankárok, de az apparátust valóban nem tudják majd fizetni”.

A költségvetési tervezést ellenőrző, háromtagú Költségvetési Tanácsot a takarékos állami gazdálkodásról szóló, 2008 novemberében elfogadott törvény hozta létre. A testület elnöke Kopits György, tagjai Oblath Gábor és Török Ádám. A tanács feladata, hogy makrogazdasági előrejelzéseket, a költségvetési adatokra vonatkozó technikai kivetítéseket, a költségvetési tervezéssel, előrejelzéssel és hatásvizsgálattal kapcsolatos módszertani ajánlásokat, becsléseket készítsen mind a benyújtást követően, mind a zárószavazást megelőzően a költségvetési és pótköltségvetési törvényjavaslatokról, valamint minden olyan törvényjavaslatról, amelynek hatása lehet a büdzsére.

AJÁNLOTT LINK:

Nem saját ötlet lenullázni a Költségvetési Tanácsot (fn.hu)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Armed Catalan policemen, known as Mosso d'Esquadra pass by the FC Barcelona logo with a black ribbon and a message reading "We are all Barcelona" before the Spanish league footbal match FC Barcelona vs Real Betis at the Camp Nou stadium in Barcelona on August 20, 2017.
Security barriers were put up at the entrances of the Camp Nou to stop vehicles after a deadly jihadist attack three days ago. An outcry has erupted on social media and in the press about the absence of bollards -- short, concrete posts to stop vehicles from driving onto sidewalks, with some people even demanding the  mayor's resignation for ignoring police recommendations for such preventive barriers. Drivers have ploughed on August 17, 2017 into pedestrians in two quick-succession, separate attacks in Barcelona and another popular Spanish seaside city, leaving 14 people dead and injuring more than 100 others / AFP PHOTO / LLUIS GENE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.