Belföld

Romagyilkosságok: márciusban kezdődik a per

A perben várhatóan legalább 165 tanút és 30 szakértőt kíván meghallgatni a bíróság.

Jövő év márciusában kezdődik a romagyilkosságokkal vádolt négy férfi büntetőpere a Pest Megyei Bíróságon – közölte a bíróság szóvivője. Kende Katalin elmondta, hogy bár sürgősséggel kezelik a nagy visszhangot kiváltó ügyet, melyet Miszori László tanácselnök-bíróra szignáltak ki, a 17 nagy doboznyi iratanyag áttanulmányozása és a bíró legfontosabb soros teendőinek lezárása időigényes.

Hogy melyik napon kezdődik a per, azt még nem tudni, azt azonban igen, hogy ötös bírói tanács részvételével a Pest Megyei Bíróság budapesti, Thököly úti épületében folyik majd a tárgyalássorozat. Ez utóbbi tényt azért fontos kiemelni – magyarázta a szóvivő -, mert korábban felvetődött, hogy a várhatóan igen nagy érdeklődés, illetve a bűncselekmény kiemelt volta miatt, valamint biztonsági okokból esetleg másutt folyna az akár egy évig is eltartó per. Végül az eredeti bírósági helyszín mellett döntöttek – a biztonsági intézkedésekről a jövő év elején határoznak – közölte Kende Katalin.

Az MTI információi szerint a jövő év márciusában kezdődő perben várhatóan legalább 165 tanút és 30 szakértőt kíván meghallgatni a Pest Megyei Bíróság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik